Zo zeen veer

KARTOESJ ‘TEVREDEN’ MET ZICHZELF EN HUN NIEUWE SONG:

‘ZO ZEEN VEER’!

Je kent het wel! Elke dag weer verlangt je baas een volgende topprestatie van je. Het credo in onze westerse maatschappij luidt nu eenmaal dat alles hoger, verder, sneller, harder en beter moet dan een dag eerder. Op die manier wordt het leven van de ‘gewone man’ de overtreffende trap van topsport. De versgebakken lucht die zelfingenomenheid in het slechtste geval bij sommigen is, komt dan aan de oppervlakte als een raar en onsmakelijk misbaksel.

Kunnen relativeren en tevreden zijn met je zelf en de dierbare mensen om je heen is de kunst die verlangd wordt om in een op prestaties gerichte samenleving gezond te blijven en naar eigen tevredenheid te functioneren. Dat inzicht inspireerde tekstschrijver Thijs Arts en liedjesmaker Guus Kitzen tot het lied ‘zo zeen veer’. Kartoesj maakte er een meerstemmige meezinger van, die nu als download en stream wordt uitgebracht.

Dat zeen veer, zo zeen veer, hiej mòste ’t mit doon’. Alhoewel gewoon ook voor Kartoesj niet altijd gek genoeg is, is de boodschap dat je zelf kunt bepalen of je tevreden bent. Daar heb je niemand anders voor nodig dan je zelf en de dierbare geliefden waar je het merendeel van je tijd mee doorbrengt. Durf dus tevreden te zijn met je zelf als je in de spiegel kijkt. ‘Kiek oos hiej sjtaon, hiej mòste ’t mit doon…’.

Vanuit dat uitgangspunt durft Kartoesj te zeggen tevreden te zijn met zichzelf en met de nieuwste loot aan de rijk gevulde muzikale boom: ‘zo zeen veer’. Luister, bepaal gerust zelf hoe tevreden jij met dit Kartoesj-nummer bent…en laat ons weten wat je ervan vindt via een reactie op Facebook of Twitter!

KARTOESJ | mei 2017

bericht delen