Ger Hoofwijk

feest-50-jaar-margo-widdershoven-4-2(foto: Ernst van Loon)

Ik ben in 1966 geboren in Grevenbicht als 5e en jongste kind in het gezin van pa Louis en ma(ma) Mia. Ik woon nu, samen met vriendin Manja, in Waubach (Landgraaf). Al vanaf de kleuterschool ben ik gefascineerd door muziek in het algemeen en zingen in het bijzonder. Die passie heeft me in mijn leven in vele gedaantes op de bühne gebracht. De allereerste ervaringen waren met de musical op de basisschool in ‘Beeg’, in de rol van ‘Appie’, onder leiding van meester Ruijters.

Later heb ik vooral mijn rock- en pophart gevolgd. Eerst in 2 ‘legendarische’ dialectbands met de onmogelijke namen ‘AK Jam enze Sjangelelliks’ en ‘Keessie enze Sjangelelliks’, vanaf 1996 als frontman bij de succesvolle rock, soul en fun(k) coverband JUICY LUCY. In de tussentijd was ik met carnaval regelmatig met ‘Allemaol Kwatsj’ deelnemer aan het Zawpense Leedjeskonkoer in ‘Beeg’ en heb ik, o.a. samen met Ivo Rosbeek, enkele ‘Beegse vastelaoveskrakers’ gemaakt.

Na mijn middelbare schooljaren op ‘ut Kleesj’ in ‘Zitterd’, ben ik in 1994 afgestudeerd als socioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2010 werk ik als zelfstandig professional voor met name onderwijs, welzijn en jeugdzorg. Ik ben me gaan specialiseren als deskundige op het gebied van samenwerken en dynamiek in teams, waarbij ik de leden van die teams handvatten bied om bewust met interactiepatronen, o.a. in de (zogenaamde) onderstroom, om te gaan.

Na meer dan 2 jaar radiostilte na het afscheid van JUICY LUCY in 2014 ga ik in september 2016 opnieuw aan de slag met mijn grootste liefhebberij: zingen. KARTOESJ en ik verwachten een goeie match te zijn die zich de komende periode muzikaal zal gaan uitwijzen. De eerste opname waarop ik te horen ben, is het nummer ‘laeveslangk’.