Guus Kitzen

guus_kitzenIn 1964 geboren en getogen, zoals men dat zo deftig zegt, in Limbricht. Al vroeg kwam hij in aanraking met de muziek. Zijn vader speelde klarinet in harmonie St. Caecilia in Grevenbicht, en zijn eerste instrument kreeg hij dan ook van de toenmalige dirigent A. Thissen in zijn handen geduwd. Het was een klaroen, die hij nog steeds in zijn bezit heeft. Al gauw volgden er een bugel en vanaf zijn zesde jaar was hij in het bezit van een bes-klarinet. Zijn vader Sjaak leerde hem de eerste kneepjes van het instrument. In de tweede klas van de lagere school moest hij een stukje voorspelen omdat de leerkracht ook een klarinettist was. Bij deze was dit zijn eerste optreden.
Een paar jaar later kwam hij op de lagere school in aanraking met de gitaar, die toen door een leerkracht Alphons Reubzaet bespeeld werd. Hij was meteen verkocht, en koos dit dan ook als zijn favoriete instrument. Vervolgens volgde hij de muziekschool en vanaf zijn 17e speelde hij tot en met 2009 met zijn elektrische gitaar in dans – en amusementsorkest Season.
De muziek gaat steeds als een rode draad door zijn leven. Actief zijn in de muziek op school (HAVO-top bij Toos Daniël), maar ook binnen verschillende muziekverenigingen, zoals The Strings (klassiek gitaar bij een mandoline-ensemble), de schutterij St. Salvius (trom; klaroen; trombone; bas; jachthoorn), Fanfare de Vriendenkring (trombone) en zanggroep Harvest en kerkkoor St. Salvius (bariton/baspartij) hebben hem gevormd tot waar hij nu staat.

Ondertussen heeft hij na zijn Havo de opleiding Pedagogische Academie gevolgd en in 1986 zijn diploma gehaald. Op de Havo leerde hij Geert kennen met wie hij nu jaren later samen zingt in Kartoesj. In 1987 was hij ‘vastelaovesprins’ geweest van de Daole, en daarna nog actief binnen de Auwt prinse Garde van Lömmerich, met name belast met het organiseren van ’t ‘leedjeskonkoers’.

In 1993 en 1995 werden zijn twee zoontjes Bart en Roel geboren, die elk ook al enige sporen creëren in de muziek. Guus is getrouwd met Anouk en samen met de kinderen Roel, Bart, Teuntje en Jopp vormen ze een ‘fuzin’ in Limbricht. Vanaf 2000 is Kartoesj een feit. Hij hoopt dan ook nog heel wat jaartjes samen muziek te maken.