vastelaovesartiesten in actie voor Kanjer Danique

Vastelaovesartiesten zetten teller op 72.500 euro voor Kanjer Danique.

10351324_861495027213624_2437345848527229209_n

Mede dankzij het benefietconcert Limburgse Muziek voor Kanjer Danique met een keur aan Limburgse vastelaovesartiesten gisteravond in Blerick is er €72.500 binnengekomen voor het zieke 3-jarige meisje Danique van Holten. Het kind kreeg een hersentumor toen ze 11 maanden oud was. Alle hoop is gevestigd op een dure protonenbehandeling in het buitenland op het moment dat het Blerickse meisje begin 2015 de leeftijd van 4 jaar bereikt.

 

In ‘t Raodhoes in Blerick traden vastelaovesartiesten Kartoesj, Big Benny, Ziesjoem, Thei & Marij, Spik & Span, W-Dreej, De Toddezek, Frans Croonenberg, Katja Henz, Paul-Jean Jessen en Roy van den Broek belangeloos op.  Ook bekende artiesten als Suzan Seegers en pianist Mark Peter van Dijk, Sef Thissen en componist Han Kooreneef, Frans Pollux, Jack Vinders, Ronald Pijls en Roger Villevoye stonden op de bühne. De organisatie was in handen van Christel van Rijn en Hay Wilders van W-Dreej en de Stichting Kanjer Danique. Jan Adams uit Venlo presenteerde de avond.

Tussen de optredens door brachten vele particulieren en bedrijven donaties. De penningmeester van Stichting Kanjer Danique kon de voorlopige eindstand op het einde van het concert vaststellen op €72.500. Voor het zieke meisje en haar familie is het bedrag een flinke stap in de goede richting. ‘Totdat we zekerheid hebben van de Zorgverzekeraar of zij de kosten van de behandeling gaan vergoeden gaan wij er voor de zekerheid van uit dat we de helft van de behandelkosten moeten gaan vergoeden, omdat we anders later in het jaar voor een vervelende verrassing komen te staan en het onmogelijk is om zo’n groot bedrag in zo’n korte tijd bij elkaar te krijgen. Er is vandaag dan ook een geweldige stap gezet om ook die hobbel te nemen mocht dat nodig zijn. Dus blijf je alsjeblieft inzetten want we zijn er nog niet‘, zo schrijft de Stichting op de facebookpagina.