‘MAAK RUUM BAAN’ voor en van KARTOESJ!

“Noe maak ruum baan, veer kòmme d’r aan,

De nach is jòngk en wach op oos…”

Vanaf het einde van het carnavalsseizoen 2019, toen Kartoesj meldde dat bandlid Jan Konings stopte, is het een tijdje stil rondom de nu vier man sterke Limbo-artiesten geworden. Naar nu blijkt was dat een stilte voor een nieuwe muzikale najaarsstorm.

Vandaag is namelijk de dag dat Kartoesj een nieuwe, verrassend groovy track aan Limburg presenteert. De titel: ‘Maak ruum baan’.

Want wat doe je als je er opnieuw op uittrekt met z’n vieren en weer samen de baan op gaat? Dan check je je kekke outfit, laat je schoenen ‘shinen’ en worden de haren in een tof kapsel gestyled. Bovendien laat je de mensen die je onderweg treft, weten: ‘ut is gein fees ès veer neet zeen gewaes!’. Stevige uitspraken die zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van de vier Kartoesj-mannen Geert, Ger, Guus en Robert uitstralen.

Tekstschrijver en muziekmaker Frans Hermans(o.a. bekend van Vleddig) werd in het voorjaar benaderd om zijn muzikale ideeën de vrije loop te laten en met een funky, groovy soulnummer aan de slag te gaan. Drie jaar geleden schreef Frans het nummer ‘Laeveslang’ voor Kartoesj. Dat nummer is nog steeds met grote regelmaat op de radio te horen. Dus waarom niet opnieuw weer eens de handen in mekaar geslagen?

Kartoesj heeft van ‘Maak ruum baan’ een uiterst radiovriendelijk, feestelijk en funky soulnummer gemaakt met een heerlijke ‘70’s retro-feel zonder anno 2019 gedateerd te klinken. En dus is ook dit onmiskenbaar Kartoesj.

Het nummer, met leadzang van Geert, nodigt uit om eens lekker op los te gaan, niet langer stil te zitten (ook niet op kantoor of in de auto), maar de heupen nog eens flink los te dansen. Luister er naar op L1, andere Limbo-vriendelijke radiostations of via één van de online streamingdiensten en vorm er je eigen ‘funky’ mening over.

Het nummer wordt natuurlijk ook uitgebracht via de bekende digitale kanalen;

Maak dus ook digitaal ruim baan voor deze heerlijke onvervalste en verrassend funky, retro soultrack van Kartoesj, ‘Maak ruum baan’.

Tot binnenkort, ergens ‘oppe baan’.

KARTOESJ| Geert, Ger, Guus en Robert | vrijdag 13 september 2019