LVK 2021: Wél finale, geen publiek

(bron: website stichting lvk)

Het bestuur van de stichting LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, heeft eerder dit jaar aangegeven dat er ‘hoe dan ook’ een 45ste finale zal plaatsvinden komend ‘vastelaoves-seizoen’. Deze finale vindt plaats op vrijdag 29 januari 2021 in Theater Heerlen, en zal er, rekening houdend met de Corona-maatregelen, anders uitzien.

Finale

Evenals voorgaande jaren worden 20 liedjes toegelaten tot de finale welke zal worden uitgezonden vanuit het Parkstad Limburg Theater in de gemeente Heerlen. Deze finale wordt live uitgezonden op L1-TV en -radio.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal, gelet op de Corona-maatregelen, ieder lied door maximaal 4 personen worden vertegenwoordigd tijdens de finale op 29 januari 2021. Op deze manier wil de Stichting LVK vermijden dat er teveel artiesten tegelijk op het podium staan. Er wordt dan ook géén publiek toegelaten tot deze 45ste finale.

Ook dit jaar werkt de Stichting LVK met de regio-indeling, te weten Noord- en Midden-Limburg, Parkstad, Westelijke Mijnstreek en Maastricht/Mergelland. Uit iedere regio worden minimaal 3 liedjes geplaatst in de halve finale en 2 liedjes geplaatst in de finale. Uitvoerende(n) in dezelfde personele samenstelling kunnen met maximaal twee liedjes in de halve finales komen en met één liedje in de finale.

Halve Finales

Zaterdag 12 december buigt de vakjury zich over de inzendingen. Maandag 14 december wordt bekend gemaakt welke liedjes zijn doorgedrongen tot de 3 halve finales die, in tegenstelling tot voorgaande jaren, alléén via L1-Radio worden uitgezonden. Er vinden dus géén TV-opnames plaats van de halve finales. Wél kan ‘het volk’ aansluitend aan iedere halve finale (en herhaling), zoals ook voorgaande edities het geval was, stemmen via SMS. Info over het stemmen volgt tijdig via de website van de Stichting LVK.

De woensdag na iedere halve finale, als de stemmen via sms al zijn uitgebracht, zal partner L1 de inzending op L1-TV onder de aandacht te brengen middels door de artiest(en) opgenomen videoclip. Let wel, het maken van een videoclip is geen verplichting voor deelname aan het konkoer. De presentatie van een videoclip op L1-TV heeft dan ook géén invloed op de puntentelling maar is uitsluitend bedoeld als promotie van het liedje. 

Bekendmaking

Zondag 24 januari maakt de Stichting LVK bekend welke 20 liedjes zijn doorgedrongen tot de finale. Dit gebeurt via een radio-uitzending op L1-radio.

meer info via de website stichtinglvk