Finale LVK in Venray

De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2016 zal worden gehouden in Venray. Venray was al precies 11 jaar geleden ook al eerder gastheer van het LVK. Destijds won Böshuuske Ontsjpannings Vereniging uit Born in sporthal De Wetteling in Venray met het lied ‘Wat zaeter’, geschreven door Ben Erkens.

De LVK-finale vindt plaats op vrijdag 22 januari 2016 in de Evenementenhal Venray. De hal ligt meteen aan de afslag Venray van de autoweg A73 en de trein stopt aan de achterzijde van de hal op Station Venray. Voor een virtuele rondleiding klik HIER.

Voor de organisatie tekenen Stichting LVK, L1 en de jubilerende Vastelaovesvereiniging De Piëlhaas. De Piëlhaas viert in 2016 het 7 x 11-jarig jubileum. De route naar de finale start op woensdag 11 november aanstaande. Vanaf die dag kunnen liedjes, tot maandag 7 december, digitaal worden ingestuurd naar de Stichting LVK waarna de inzendingen beoordeeld gaan worden door een hoofdjury. Nieuw is dit jaar dat de liedjes een punt krijgen voor het onderdeel tekst (max. 40 punt), het onderdeel muziek (max. 30 punt) en een beoordeling krijgen voor de carnavaleske waarde (max. 30 punt). De 60 liedjes met de meeste punten dringen door naar de halve finales welke gehouden zullen worden op zaterdag 2 januari en de vrijdagen 8 en 15 januari 2016. Zondag 17 januari worden de 20 finalisten bekendgemaakt welke het grote LVK-podium zullen betreden in de evenementenhal in Venray. Voor meer informatie: www.stichtinglvk.nl

bericht delen