AFSCHEID VAN JAN KONINGS BIJ KARTOESJ


Wie Kartoesj zegt, zegt ambachtelijke Limburgstalige zang en muziek. Met onder andere de nummers “Tam Tam”, “Prins in de sjtraot”, “Dat zit bie os in de femilie”, “Sjräöme en bäöme Koor”, “Laeveslang” en “de Klaptoesj” is sinds begin 2000 Limbo-historie geschreven. Getuige de vele optredens die de band jaarlijks geeft, zijn het nummers die in heel Limburg worden meegezongen, geklapt en ‘gebäömd’. Die dus een plek hebben weten te veroveren in het collectieve geheugen van mensen tussen Eijsden en de Mookerhei.

AFSCHEID VAN BANDNESTOR JAN
De huidige samenstelling van Kartoesj is sinds medio 2016 bij elkaar. De leden van het eerste uur Guus Kitzen, Geert Cremers, Jan Konings en Ruud Rutjes kozen er toen voor om met Robert Buckx en Ger Hoofwijk de band aan te vullen tot een vijftal. Vanaf vandaag komt daar verandering in. Na afloop van de optredens in dit carnavalsseizoen zal bandnestor Jan Konings met zelfgekozen pensioen gaan.

JAN KONINGS
Afgelopen jaar heeft Jan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Nu kiest hij ervoor om ook van zijn muzikale rust te gaan genieten, zoals Ruud dat in 2016 ook deed. Hoewel Jan in lengte het kleinst van stuk was, is zijn bijdrage, zijn inzet en zijn betekenis voor Kartoesj niet te onderschatten of weg te denken. Zowel op het podium als met zijn bijdragen op de achtergrond is Jan een bijzonder waardevol lid. Zijn vertrek zal daarom niet licht op te vangen zijn. Maar de vele herinneringen die de afgelopen 20 jaar binnen de band zijn gemaakt en die Jan ook met de vele bezoekers van de Kartoesj-optredens deelt, zijn onvergankelijk. In die zin blijft Jan voor altijd deel uitmaken van het muzikale plezier dat Kartoesj voor veel mensen betekent in het verleden, heden en de toekomst.

KARTOESJ VERDER ALS VIERTAL
De toekomst van Kartoesj is ondanks het vertrek van de zeer gewaardeerde Jan verzekerd. De overgebleven leden Geert, Ger, Guus en Robert zullen samen met manager Han Wolffs en crewleden Robbert Dacier en Jan Cremers een tandje bijsteken om het afscheid van Jan voor en achter de schermen op te vangen. Maar gemist zal Jan zeer zeker worden, zowel op als naast de bühne.

Dank voor 20 jaar muzikaal kameraadschap, Jan. Geniet van je vrije tijd, familie en vrienden.


KARTOESJ | Jan, Geert, Ger, Guus en Robert