Kartoesj schrijft twee LVK liedjes

Op vrijdag 26 januari 2018 zal het LVK gehouden worden in Kessel. De gastheren zijn C.V. De Kevers uit die plaats. Kartoesj zal inschrijven met twee liedjes.

Het lied met de titel Doe en ich zeen veer, is geschreven door Thijs Arts (tekst) en Guus Kitzen (muziek). Het lied beschrijft een  menselijk aspect in ieder van ons. Kijk niet alleen naar de buitenkant maar kijk naar de mens zelf.  Onze Vastelaovend is daar een mooie illustratie van. ‘De jas, de patsj, de sjaal, de hood……’t geluif, kleid, baard en kleur…..in de kern versjil v’r neit zo zeer’. ‘Kiek nao de minsj, dan kump ’t good, dan wurt ‘doe’ en ‘ich’ vanzelluf ‘veer’. En als dan de klanken van een ‘vastelaoveslied’ klinken, gebeurt er iets wonderbaarlijks en zijn jij en ik ‘Veer’.

Het tweede lied heeft de titel De Klaptoesj ( van Kartoesj). Ook dit jaar zal Kartoesj, net als afgelopen seizoen, de mensen trakteren op een kartonnen klap-instrument. Om dit instrument te versterken in woord en daad heeft Robert Buckx hier een tekst voor geschreven. De muziek is gemaakt door Guus Kitzen en Robert Buckx.

Meer informatie over het LVK kun je vinden op www.stichtinglvk.nl of www.lvkkessel2018.nl

 

 

bericht delen