kartoesj-page-header

Jan Konings

Jan Konings

janGeboren te Guttecoven op 13 december ’52, getrouwd met Yvonne, vader van 3 kinderen en inmiddels opa van 4 kleinkinderen.

In 1960 wordt in Guttecoven de drumband St. Caecilia opgericht met Jan Konings als jongste lid. Daar hij destijds eigenlijk nog veel te klein was, kreeg hij van zijn vader een kleinere trom als gebruikelijk. Na een aantal muzikale jaren bij de drumband, kreeg Jan op zijn 14de verjaardag zijn eerste drumstel. Uiteraard ging hij les volgen op de muziekschool en al gauw startte hij zijn eerste band “Georgy Liability Company Soul & Blues” een 9-mansformatie. Vervolgens stapte hij over naar het amusement orkest “Luana Quartet”. Om niet teveel te missen van zijn opgroeiende kinderen last hij een pauze in.

Pas in 1988 start Jan weer opnieuw met de muziek. Hij speelt vervolgens in diverse bands, groepen en orkesten waaronder: The Blue Five, Lightning, Little Big Band, de Sjweit Veut, Fanfare St. Caecilia, Tower 7 en Kartoesj. Bij de twee laats genoemde bands is Jan nog steeds actief als drummer en zanger. Hij hoopt dit nog vele jaren te kunnen blijven doen.